Ajuta-l sa depaseasca dependenta de fotbal

Daca nu exista meci la televizor pe care partenerul tau sa-l rateze sau daca la sfarsitul saptamanii te lasa balta si pleaca sa joace o partida de fotbal cu amicii, atunci ai o problema.
Insa, cum se dezvata de aceasta dependenta?...

Una este sa ii placa fotbalul, dar alta este ca un hobby sa devina o dependenta, o pasiune mai importanta decat orice altceva. “Totusi, este foarte important sa nu il cicalesti, sa nu-i aduci reprosuri sau să incerci sa-l convingi ingradindu-i anumite drepturi, cum ar fi sa nu-i mai calci, sa nu-i mai gatesti sau sa ii opresti toti banii, ca sa nu mai poata iesi”, atentionează psihologul Cristina Ion-Radulescu.

Gandeste-te ce puteti face in doi...
Modul tau de abordare ar trebui sa fie cat se poate de calm si de impaciuitor. Ar fi bine sa-i arati afectiune, dar si să deschizi discutii sincere, din care sa reiasa problemele cu care te confrunti din cauza dependentei lui (lipsa unui ajutor, faptul că nu mai are timp de familie). Este indicat să faceti ceva impreună. De exemplu, mergeti cu bicicletele prin parc, găsiti filme de vazut in doi si organizati excursii sau iesiri la iarba verde cu alte familii. Important este să fie activităti care va fac placere.

Sursa: ziarul Libertatea 
Daca ti-a placut, apasa LIKE, pentru a citi si altii!
Cititi si: 5 moduri prin care sa-l scoti din minti in timpul Cupei Mondiale
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...