Cum se transforma femeile cand se indragostesc

Te-ai îndrăgostit şi te simţi ca nou-născută. Dacă prietenii tăi îţi spun însă că eşti de nerecunoscut, este cazul să îţi scoţi ochelarii roz şi să caşti ochii.


Pentru că ceea ce semeni acum, vei culege mâine...

Cu siguranţă ţi s-a întâmplat să descoperi că o prietenă de-a ta s-a schimbat, peste noapte, într-un mod de-a dreptul miraculos: altă coafură, alt stil vestimentar, alte preocupări, ba chiar şi alte gusturi.

Şi probabil că nici nu ai apucat să îţi exprimi nedumerirea, că ea a şi început să îţi povestească despre superbărbatul de care s-a îndrăgostit, care “i-a schimbat complet viaţa”.

Acest sindrom, foarte des întâlnit, este rezultatul eforturilor disperate pe care unele femei le fac pentru a capta şi a păstra interesul bărbatului dorit. În timp ce reprezentanţii sexului puternic preferă să pună capăt unei relaţii decât să renunţe la obişnuinţele lor, femeile sunt deseori dispuse să facă orice compromis pentru a fi pe placul partenerului.

Rezultatul este dezastruos: sau se depersonalizează, până când iubitul lor nu se mai simte atras de ele, sau încep la un moment dat să se simtă atât de prost cu personalitatea “împrumutată”, încât devin nemulţumite şi iritabile. Pe de altă parte, este evident că viaţa în doi nu e posibilă fără unele compromisuri. Dar cât trebuie să “laşi de la tine”, pentru a fi pe gustul lui, fără să îţi pierzi propria identitate? Iată cele şase capcane pe care trebuie să le eviţi:

Schimbarea stilului...

Dacă vrei să îl dai gata, vei fi tentată să apelezi la binecunoscuta armă femeiască: înfrumuseţarea. Şi este firesc ca atunci când îţi schimbi culoarea părului sau îţi cumperi o rochie nouă să ţii cont şi de preferinţele lui. Dacă gusturile voastre sunt însă diferite, fii atentă: există pericolul ca, de dragul lui, să renunţi complet la stilul tău. Un sondaj recent, efectuat de sociologi pe un eşantion de 1136 de femei cu vârste cuprinse între 16 şi 60 de ani a relevat că un sfert dintre acestea sunt dispuse ca “din dragoste” să îşi schimbe coafura, 15% ar accepta să se îmbrace cum îi place bărbatului pe care îl iubesc, iar 26% ar ţine cură de slăbire pentru a-şi modela silueta după gustul lui.

Psihologii consideră însă că această disponibilitate de a-şi sacrifica propriile gusturi nu este de bun augur. Dacă sentimentele lui sunt puternice, el te va accepta aşa cum eşti şi îţi va admira originalitatea. La urma urmelor, s-a îndrăgostit de tine, nu de o păpuşă pe care trebuie să o modeleze după chipul şi asemănarea idolului său.

Prietenii...

Pentru amicii lui îşi găseşte timp întotdeauna, dar căˆnd stabiliţi o întâlnire cu prietenii tăi parcă e un făcut. Întotdeauna intervine ceva important, care îl împiedică să ajungă la locul stabilit.

Este o problemă cu care se confruntă multe femei. Urmarea: 45% dintre doamnele şi domnişoarele chestionate de sociologi au recunoscut că au renunţat la unii prieteni vechi “de dragul partenerului”. Odecizie greşită, avertizează psihologii, pentru că prietenii au un rol important în păstrarea încrederii în sine şi a stabilităţii emoţionale. În plus, renunţarea la prieteni o face pe femeie total dependentă de iubitul sau soţul ei. În cazul în care el are o astfel de atitudine egocentrică, nu trebuie să cedezi cu nici un chip. Explică-i că ţii mult la relaţia cu prietenii tăi şi ajută-l să le observe calităţile. Poate vor deveni şi prietenii lui…

Pasiunile...

El este înnebunit după pescuit, dar îi este frică de înălţime. Ea nu s-ar urca în ruptul capului într-o barcă, dar se caţără pe orice pisc. Evident că vacanţa în doi va fi un subiect de controverse aprinse. Potrivit aceluiaşi sondaj, un sfert dintre femei îl lasă pe el să aleagă locul în care îşi vor petrece concediul. O greşeală fatală, afirmă psihologii.


Partenerul care renunţă la propriile dorinţe acumulează frustrări pe care, mai devreme sau mai târziu, le va exterioriza. Dar ce e de făcut? Soluţia recomandată de experţii în probleme de cuplu: Fiecare partener ar trebui să se străduiască să accepte pasiunile sau hobby-urile celuilalt. O parte avacanţei poate fi petrecută în locul în care vrea el, iar cealaltă cum doreşte ea.

Treburile casei...

Să-ţi aştepţi iubitul cu casa strălucind de curăţenie şi masa plină cu bunătăţi… Este surpriza favorită a multor femei, mai ales la începutul relaţiei. Iar el se obişnuieşte pe nesimţite cu aceste surprize. Potrivit sondajului menţionat mai sus, mai mult de o treime dintre femeile căsătorite duc singure povara treburilor casei.

Soluţia: Insistă de la bun început ca îndatoririle casnice să fie împărţite echitabil. Nu contează cine ce face. Important este ca nici unul dintre voi să nu fie nevoit să facă în permanenţă o treabă care îl calcă pe nervi.

Sursa: revista Unica

Daca ti-a placut articolul, da LIKE, pentru a-l citi si altii. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...