De ce dispar barbatii fara nicio vorba?

"Fapte, nu vorbe" este dictonul multor bărbaţi. Pe care îl aplică şi atunci când pun capăt unei relaţii de cuplu. În urma lor rămân femei care se întreabă: "De ce a plecat?"

Există trei tipuri de bărbaţi care părăsesc femeile fără explicaţii: 

1. Don Juan...

Tipul Don Juan, a cărui dragoste se stinge în momentul în care "reduta" a fost cucerită. Adică femeia s-a îndrăgostit de el... Şi pentru că nu poate să-i spună ei asta, preferă să dispară "în ceaţă". De obicei, dramele provocate de el nu sunt însă grave, fiindcă relaţiile sunt de scurtă durată.

2. Bărbatul care nu promite...

Bărbatul care ţine la libertatea lui, mai precis cel incapabil să se implice afectiv. Acest bărbat poate să se întâlnească luni în şir cu o femeie, să facă drag­oste cu ea şi să "o scoată în lume". Dar va fi foarte surprins dacă ea se supără când el dispare din viaţa ei. Pentru că, din punctul lui de vedere, relaţia nici nu a existat. Scuza invocată de obicei de acest tip de bărbat: "Eu nu i-am promis nimic".

3. Împăciuitorul...

Cel mai periculos este genul de bărbat docil, care se implică în relaţii de lungă durată, fără să se plângă sau să se certe vreodată. Nu se supără dacă ea întârzie, merge la ce film vrea ea şi face şi copii, dacă ea îşi doreşte asta. Dacă la un moment dat ajunge însă la concluzia că relaţia s-a banalizat sau îl atrage o altă femeie, dispare fără o vorbă. Eventual, cu filtrul de cafea...

"Din nefericire, acest tip de comportament este foarte răspândit şi reprezintă expresia unei tendinţe tipic masculine: fuga de responsabilităţi, afirmă psihologul Diana Damian. Când nu au ceva bun de comunicat -iar faptul că vrea să se despartă de partenera lui nu este o veste bună - bărbaţii preferă să nu spună nimic. Motivul: ei doresc să fie percepuţi ca cei care rezolvă problemele nu ca cei care le provoacă."

În situaţii ca aceea de mai sus, se adaugă şi un alt factor: sentimentul de vinovăţie. Iar soluţia cea mai la îndemână este fuga fără cuvinte. Ceea ce îi ajută şi îi salvează este faptul că, după cum spunea un scriitor celebru, "bărbaţii trăiesc din uitare, femeile din amintiri".

Daca ti-a placut articolul, da click pe butonul "Imi place", pentru a-l  citi si altii.

Sursa: revista Unica

Cititi si: Ce spune imbratisarea lui despre relatia voastra


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...