Ce distruge increderea intr-un cuplu?

Crezi că încrederea este totală în relaţia voastră? Există semne subtile care dovedesc contrariul, precum:
senzaţia că iubitul tău exagerează ceea ce îţi spune sau că omite anumite informaţii, faptul că i-ai verificat inboxul atunci când a rămas logat la tine pe calculator sau că ai tendinţa de a te justifica atunci când are el o nelămurire.

Comportamentele de acest fel denotă că încrederea dintre voi doi este fisurată, caz în care trebuie să vedeţi ce anume vă împiedică să aveţi încredere totală unul în celălalt.

Nu spui ceea ce simţi şi răbufneşti...
Vrei să păstrezi aparenţele iubitei perfecte? Nu o vei putea face la infinit. Dacă îi dai de înţeles ceva iubitului tău pe o perioadă mai îndelungată de timp, după care răbufneşti şi îi demonstrezi că situaţia nu era aşa cum o credea el, atunci iubitul tău se va întreba ce anume este real în relaţia voastră.

Aşadar, mai bine înveţi să spui „Nu!” pe loc, atunci când nu îţi convine ceva. Nu are sens să-l faci „fericit”, inducându-l în eroare.

Te aperi instinctiv de iubitul tău...
Iubitul tău îşi va pierde încrederea în tine puţin câte puţin şi din cauza atitudinii tale, per total. Adesea, în interacţiunea cu partenerul de cuplu, unele femei tind să se apere în mod instinctiv (din faţa unui aşa-zis atac), să se explice, să contraatace sau să se retragă în propria carapace, mai aprecizează doctorul.

Este vorba de un autosabotaj fin. Îţi spui că el nu are încredere în tine şi reacţionezi defensiv, lucru care nu îl face să-ţi observe bunele intenţii, dimpotrivă. Atitudinea ta îi ridică suspiciuni, iar tu continui să trăieşti cu teama că nu te faci înţeleasă.

Robert Huizenga te sfătuieşte să îţi înfrânezi acest instinct de apărare. Când simţi că apare, impune-ţi să te calmezi. În timp ce vorbeşti cu iubitul tău, păstrează un ton calm şi raţional. Lămureşte-l cu o explicaţie care să meargă direct la ţintă, nu cu scuze sau referiri la alte situaţii. Dacă înveţi să-ţi controlezi temerile, dinamica relaţiei voastre se va schimba total!

Atunci când rămâi stăpână pe situaţie, îi inspiri siguranţă şi devii o femeie în care el poate avea încredere deplină.

Nu corelezi ceea ce spui cu ceea ce faci...
Cel mai probabil, duci un ritm de viaţă alert, în care coordonatele se schimbă des. Astfel că ori anulezi întâlniri cu iubitul tău, ori pur şi simplu uiţi să îl ajuţi când ţi-a spus că are nevoie. Aceste nesincronizări repetate deteriorează relaţia de cuplu.

În plus, află că până şi tonul vocii în necondordanţă cu ceea ce rosteşti reprezintă un duşman. Degeaba îi spui că îţi pare rău, atunci când ai anulat o întâlnire, dacă tonul vocii trădează irascibilitate. De aici apar şi suspiciunile că nu tot ceea ce spune partenerul este şi adevărat, apreciază doctorul Robert Huizenga, specialist în infidelitate.

Eşti prea imprevizibilă...
Un strop de spontaneitate este benefic, dar un comportament care oscilează de la o extremă la alta îl va buimăci pe iubitul tău. Din păcate stresul de zi cu zi poate cauza un astfel de comportament. Exemplele ar fi schimbările bruşte de dispoziţie sau deciziile neaşteptate pe care le iei fără să îl consulţi.

Îl subestimezi, deci îl menajezi...
Nimic nu îl va jigni mai tare pe iubitul tău decât să îi ascunzi un adevăr „crud”, căruia nu crezi că i-ar putea face faţă. E ca şi cum i-ai spune în faţă că este un om slab şi incompetent. Adevărul este benefic, atunci când şti cum să îl mărturiseşti. Întodeauna axează-te pe o soluţie fezabilă, nu pe consecinţele nefaste ale situaţiei.

În plus, dacă tu tratezi acel adevăr fără a dramatiza şi cu simţul responsabilităţii, maximizezi şansele ca iubitul tău să reacţioneze la fel de pozitiv.

Daca ti-a placut acest articol, atunci apasa LIKE, pentru a-l citi si altii.

Sursa: revista Unica Un comentariu:

  1. ‎"Indiferent de domeniul despre care vorbim, este cât se poate de clar că încrederea stă la baza relațiilor interumane."

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...