Vrei o nunta perfecta? Iata ce pasi trebuie sa urmezi:

Dacă te măriţi în acest an şi vrei să-ţi organizezi o nuntă perfectă, nu face excese de culoare şi de decoraţiuni.
Acum, susţine Mindy Weiss în “Cartea nunţii perfecte” , romantismul e dat de buchetele pastelate, de invitaţiile stilate sau de torturile din marţipan de culoarea untului.

Creatorii de modă şi maeştrii petrecerilor de nuntă te sfătuiesc să pui accent pe lucrurile simple. Uită de buchetele de mireasă colorate şi optează pentru unul alb sau pastelat. Alege la fel şi florile din jurul lumânărilor de nuntă sau cele pentru decorarea meselor şi micşorează numărul firelor din buchete. Mai mult, aşteaptă-ţi invitaţii la petrecere cu mărturii din sticlă transparentă sau cu bileţele scrise de mână.
Trecutul revine în 2011 la modă, aşa că poţi include cu încredere elemente de pe vremea bunicilor în fotografiile tale de nuntă (un sfeşnic, un dulăpior antic, un fotoliu cu lemn sculptat etc). Mai mult, decorează-ţi tortul pentru noaptea cea mare cu trandafiri naturali. Şi cum nimic nu trebuie lăsat la voia întâmplării, asortează petalele florilor cu husele pentru scaune şi mese sau cu fructele proaspete.

Nu rata nici o etapă!
 • Primul pas spre căsătorie e să-ţi strigi în gura mare fericirea. Spune-le despre logodnă mai întâi părinţilor şi fraţilor, apoi prietenilor şi rudelor, fără să le dai detalii legate de organizarea nunţii. Iar dacă ştii că părinţii nu prea sunt de acord să faci acest pas, ai grijă ca alesul să nu fie cu tine când îi anunţi.
 • După ce s-au obişnuit cu gândul căsătoriei, părinţii tăi şi ai lui trebuie să se întâlnească, mai ales că va fi nevoie să colaboreze la organizarea nunţii şi ar fi indicat să aibă o relaţie bună.
 • Urmează petrecerea de logodnă, acasă la tine sau la viitorul tău soţ. Nu trebuie să fie ceva pretenţios, un cocktail sau chiar o cină restrânsă ar trebui să fie suficient.
 • După ce scapi de vizite şi de întâlnirile de curtoazie, stabileşte-ţi bugetul. Identifică- ţi priorităţile şi nu face concesii în privinţa lor, pentru că invitaţii nu trebuie să plece de la nuntă flămânzi, plictisiţi sau înfriguraţi. Discută cu partenerul tău modul de împărţire a cheltuielilor. Nu uita, nunta nu trebuie să vă înglodeze în datorii pe voi şi pe părinţii voştri, aşa că fiţi cumpătaţi.
 • Stabiliţi data, pentru ca apoi să vă puteţi ocupa de rezervările pentru restaurant, starea civilă şi biserică. Încercaţi să nu alegeţi o zi de sărbătoare, ca să nu fie ştirbită unicitatea evenimentului, iar invitaţii să nu aibă alt program.
 • Înainte de a face contract cu un restaurant, puneţi la punct lista invitaţilor, începând cu cei pe care v-ar plăcea să-i chemaţi şi continuând cu “obligaţiile” pe care le aveţi, ca să fiţi siguri că locaţia dispune de spaţiu suficient.
 • Vedeţi cine vă poate ajuta cu organizarea - rude, prieteni - şi stabiliţi împreună detaliile şi agenda evenimentului.

10 metode de a reduce costurile...
1. Scurtează lista invitaţilor. Meniurile reprezintă cea mai mare cheltuială.

2. Alege un local gata decorat, ca să faci economie la capitolul decoraţiuni.

3. Optează pentru un local care dispune de mese, scaune, veselă şi personal, ca să nu fii nevoită să le închiriezi.

4. Începe petrecerea mai devreme. În timpul zilei oamenii nu consumă mult alcool, aşa că băutura te va costa mai puţin.

5. Restrânge lista băuturilor la vin, bere şi o tărie.

6. Organizează petrecerea duminica sau chiar în timpul săptămânii. Furnizorii scad preţurile în zilele când cererea e redusă.

7. Foloseşte şampanie doar la primirea invitaţilor. În rest, puteţi toasta cu băuturile pe care le aveţi în pahare.

8. Renunţă la formaţie şi angajează un DJ. Aşa îţi asiguri un program muzical fără întreruperi. De regulă, formaţiile iau trei sau patru pauze într-o seară, iar liniştea e neplăcută la o nuntă.

9. Alege invitaţii mai ieftine (cumpără unele gata scrise şi completează spaţiile punctate, de exemplu).

10. În loc de mărturii, scrie-le invitaţilor bilete personalizate.

Dacă ai bani, permite-ţi câteva extravaganţe...
 • În caz că ţi-au mai rămas bani după ce ai achitat notele de plată pentru restaurant, florărie, rochie, costum, aranjamente şi tort, merită să “te arunci” la nişte extravaganţe:
 • dublează numărul chelnerilor, pentru ca servirea să fie mult mai rapidă;
 • apelează la un specialist în iluminat, pentru a da viaţă locaţiei de nuntă;
 • imprimă meniuri pentru invitaţi. Acestea dau farmec meselor şi pot fi luate acasă ca suvenir;
 • după nuntă, trimite-le invitaţilor fotografii în care apar şi ei, împreună cu un bileţel de mulţumire.
Sursa: ziarul Libertatea  

Daca ti-a placut articolul, atunci apasa LIKE, pentru a-l citi si altii. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...