10 cadouri nepotrivite de Craciun pentru iubiti

Abia aştepţi să-i oferi cadoul de Moş Crăciun iubitului sau iubitei tale, dar ce te faci dacă, în entuziasmul şi plăcerea de a dărui nu ai ţinut cont de nişte mici amănunte şi cadoul tău va avea un cu totul alt efect decât cel la care te aşteptai?

Crăciunul este o sărbătoare apreciată de foarte multă lume, iar seara magică în care Moşul coboară pe horn şi ne lasă lângă brad cadourile mult dorite. Probabil după copii, care sunt cei mai încântaţi de cadourile de Crăciun, cele mai aşteptate daruri sunt cele de la iubiţi/iubite. Aveţi grijă însă, în entuziasmul momentului, în elanul de a dărui, să nu faceţi greşeli sau să oferiţi cadouri care pot fi considerate nepotrivite de partener. Cum să evitaţi astfel de momente neplăcute şi să nu vă pomeniţi că darurile voastre vor avea efectul invers scontat? Urmaţi următoarele reguli şi vedeţi ce cadouri trebuie evitate:

1. Dacă nu ai în plan o cerere în căsătorie, încearcă să eviţi bijuteriile, în special inelele, dat fiind că acestea sunt percepute ca "presiuni" pentru o implicare mai profundă în relaţie, ceea ce poate intimida partenera.

2. Dacă un inel este considerat prea mult, evită cadourile impersonale, cum ar fi obiectele de bucătărie sau tichetele-cadou, căci acestea vor fi percepute ca nesincere şi nechibzuite.

3. Evită să oferi lenjerie intimă, cu atât mai mult dacă relaţia voastră este încă la început şi acesta este primul Crăciun petrecut împreună. Poate fi perceput ca "prea intim" şi poate trimite mesajul eronat celuilalt.

4. Un cadou egoist, cum ar fi invitaţii la un eveniment sportiv sau la un concert al unei formaţii care îţi place ţie, dacă celuilalt nu-i place sportul sau formaţia respectivă, poate sugera că eşti mai concentrat pe propriile interese decât pe cele ale persoanei căreia îi faci cadoul.

5. Cadourile care au legătura cu munca sau care ar trebui să-i facă "munca mai uşoară la birou" trebuie şi ele evitate. De ce să aduci în discuţie munca în zilele libere de vacanţă de Sărbători, când acestea sunt zile destinate relaxării?

6. Dacă relaţia este încă una aflată la început, evită să cumperi haine pentru cadoul de Crăciun, cu atât mai mult dacă nu eşti sigură de gusturile celuilalt în materie de vestimentaţie sau de măsurile acestuia la haine.

7. Animalele de casă sunt cadouri "proaste" pentru Crăciun, cu excepţia faptului în care cunoşti bine de tot persoana respectivă şi ştii sigur că şi-ar dori unul. Animalele sunt în general cadouri care necesită foarte multă responsabilitate şi mult prea serioase pentru un cadou de Sărbători.

8. Cadourile "la mâna a doua", adică cele primite de tine şi pe care le faci, mai departe, cadou altora, sunt o idee foarte proastă, cu atât mai mult cu cât sunt daruri primite din partea unei foste relaţii.

9. Evită clişeele, cum ar fi cutiile de bomboane de ciocolată sau buchetele de flori. Astfel de cadouri arată că ţi-ai pus foarte puţin imaginaţia la contribuţie şi nici nu ai făcut cine ştie ce eforturi. Efectul va fi, astfel, invers celui scontat de tine.

10. Evită cadourile care ar putea sugera că partenerul sau partenera ta are nevoie să schimbe ceva la el/ea, cum ar fi îmbrăcăminte specifică pentru sala de gimnastică sau aparate de gimnastică, care ar putea sugera că el/ea nu arată suficient de bine în viziunea ta şi trebuie să mai lucreze la asta.

Daca ti-a placut acest articol, atunci apasa LIKE, pentru a-l citi si altii.

Sursa: ziarul Adevarul

Cititi si: Cele mai proaste replici de agatat online

2 comentarii:

  1. Anonim30/12/10

    "Catelus cu parul cret / sa ai jeep-ul in cotet / sa ai vila cu piscina / pe Madonna ca vecina / o lopata pentru bani / LA ANUL SI LA MULTI ANI!".

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim30/12/10

    Nou este anul ce vine, noi sunt visele noastre, noi sunt dorintele nostre, noi sunt spiritele noastre, dar calduroasele mele urari sunt pentru totdeauna! Un An Nou cum ai visat!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...