Formula fericirii: O + (N x S) + Cpm/T + He

Dacă nu fumezi îţi prelungeşti viaţa cu până la şase ani faţă de un fumător înrăit. Dacă eşti fericită vei trăi cu nouă ani în plus!
Fericirea este cu siguranţă magică pentru că ea dă calitate vieţi tale din toate punctele de vedere. Tocmai de aceea am vrea să o curpindem într-un concept ce poate fi definit şi prin urmare uşor de realizat. Până acum ai auzit că nu există o reţetă a fericirii, pentru că ea nu poate fi măsurată?


Ce trebuie să ştii înainte de a te pune pe calculat fericirea?...
Ea depinde doar de tine! Potrivit estimărilor specialiştilor, cineva te poate face mai fericită cu maxim 15% faţă decât eşti deja. La fel se întâmplă şi în cazul în care tu vrei să faci pe cineva fericit. Fericirea în proporţie majoritară depinde doar de tine, în viziunea profesorului Martin Seligman, considerat fondatorul psihologiei pozitive.

Dar cum poţi, prin forţe proprii, să fii fericită în proporţie de 100%? Studiind şi aplicând formulele fericirii de mai jos!...

Fericirea= O + (N x S) + Cpm/T + He
Psihologul britanic Cliff Arnall ne prezintă o formulă cel puţin bizară la prima vedere a fericirii. Ea este însă foarte uşor de calculat.

În viziunea lui, fericirea este o formulă care cuprinde următoarele variabile şi operaţii: valoarea distanţei faţă de casă (O) este adunată cu rezultatul înmulţirii dintre valoarea naturii cu care eşti înconjurat (N) şi interacţiunea socială (S) şi adunat mai apoi cu rezultatul împărţirii dintre amintirile din copilărie din timpul verii (Cpm) şi temperatură (T), iar totul este adunat cu exaltarea pe care o simţi în timpul unei vacanţe. Această sumă reprezintă fericirea în parametrii exacţi.

Mai mult, având la bază toţi aceşti factori Arnall este de părere că a treia vineri a lunii Iunie este ziua optimă pentru atingerea celui mai înalt nivel de fericire, conform acestei formule. Aşadar, serile calde de vară, petrecute în natură, discutând cu prietenii, în timpul vacanţei, sunt cele care te vor face cel mai tare fericită.

Fericirea= Familie, prietenii şi căsnicie + Credinţă + Ţeluri
O formulă a fericirii de lungă durată este suma dintre persoanele dragi nouă, lucrurile în care credem şi ţelurile pe care ni le propunem şi le atingem.

Iată din ce este compusă prima variabilă. Se spune că prietenia ţine microbii la distanţă. Aşa cum stresul cauzează atâtea probleme de sănătate, prietenii au un efect protector şi sprijinul lor ne oferă o bază a fericirii. La fel şi familia. S-a demonstrat că prietenii ne aduc mai multă fericire decât veniturile substanţiale.

Economistul Oswald a găsit însă o formulă ce calculează suma de bani primită care ar putea compensa totuşi lipsa prietenilor. Astfel, a ajuns la concluzia că suma de 50.000 de lire sterline ar fi o consolare pe măsură.

Şi căsnicia ne face mai fericiţi. În plus, s-a demonstrat că bărbaţii căsătoriţi trăiesc în medie cu şapte ani mai mult decât celibatarii, iar femeile cu patru ani în plus.

A doua variabilă se referă la faptul că trebuie să existe lucruri importante pentru tine, în care să crezi cu tărie, cum ar fi religia, spiritualitatea sau filozofia.

A treia variabilă presupune că eşti fericită, dacă ai ţeluri stabilite pe termen lung, care să fie în conformitate cu valorile tale, dar care să te şi atragă şi să îţi pună în aplicare abilităţile.

Fericirea = Plăcere + Angajament + Scop

Dacă se vehiculează teoria cum că fericirea autentică nu există, ci există doar plăcerea de moment, iată că a apărut o formulă care îţi spune de ce ai nevoie, în afară de plăcere, pentru a atinge fericirea de lungă durată. Nu trebuie să îndeplineşti decât două variabile, pe lângă micile plăceri de moment.

Angajamentul se referă la acele activităţi care te prind, care îţi captează atenţia şi care te fac să trăieşti cu impresia că timpul trece foarte repede. Poate fi un job interesant sau un început de relaţie.

Scopul se referă la toate acele lucruri care dau sens existenţei tale. Trebuie să simţi că trăieşti cu un motiv şi că faci lucruri ce merită timpul şi efortul tău. Ideea unui scop suprem te angajează în starea de fericire.

Analizând variabilele tutoror formulelor vei înţelege dacă eşti în prezent fericită, dar şi ce poţi face pentru a atinge fericirea de lungă durată!

Daca ti-a placut acest articol, atunci apasa LIKE pentru a-l citi si altii.

Sursa: revista Unica 

Cititi si: 4 motive pentru care o relatie e mai importanta decat cariera

De ce vrem ce nu putem avea?

De multe ori "niciodata", inseamna "mai tarziu"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...