Pozitiile de dormit reflecta viata de cuplu

Poziţia în care doarme iubitul tău, singur sau împreună cu tine, ascunde indicii interesante despre personalitatea lui, dar şi despre viaţa voastră de cuplu.
Experţii susţin că poziţia în care dormi împreună cu iubitul tău arată care sunt perspectivele de viitor ale relaţiei voastre.

1. Dormiţi în părţi opuse ale patului...
Lipsa unui contact fizic şi spaţiul gol lăsat între voi doi poate indica o tensiune emoţională în cuplu, pe care nu o conştientizaţi încă.

Desigur, dacă amândoi vă treziţi la cea mai mică mişcare, poate că aşa încercaţi să profitaţi de tot spaţiul patului. De aceea, pentru a vedea dacă poziţia este sau nu un semnal de alarmă, e cazul să analizezi cum interacţionaţi atunci când sunteţi treji.

2. Dormiţi îmbrăţişaţi cu faţa unul la celălalt...
Dacă îmbrăţişarea este strânsă în aşa manieră încât vi se ating obrajii, trunchiul şi picioarele înseamnă că adoptaţi una dintre cele mai intime poziţii de dormit. Poziţia semnifică o dorinţă de a fuziona în plan emoţional cu celălalt. Dorinţa izvorăşte dintr-un ataşament deosebit pre care l-aţi construit unul faţă de celălalt.

Această poziţie este caracteristică cuplurilor proaspăt căsătorite sau celor care abia au făcut dragoste.

Dacă iubitul tău a iniţiat poziţia în alte circumstanţe înseamnă că este dependent de tine, lucru pe care ţi-l arată în mod inconştient în timpul somnului.

3. Dormiţi pe o parte îmbrăţişaţi...
Stând pe o parte cu faţa orientată în aceeaşi direcţie, el te ia în braţe şi te ţine aproape de trupul său. Poziţia sugerează intimitate şi erotism în cuplu. El te protejează prin îmbrăţişare, iar tu îi simţi tot corpul cum se arcuieşte pe al tău. Specialiştii afirmă că acest tip de comuniune în somn scade nivelul stresului din orgasnism pe timpul nopţii.

Poziţia este cel mai des adoptată de cuplurile care sunt de doi, trei ani împreună pentru că ea simbolizează atât familiaritate, cât şi romantism.

Se întâmplă să păstraţi poziţia de dormit pe tot parcursul nopţii, schimbând eventual partea pe care dormiţi şi cine pe cine îmbrăţişează? Atunci amândoi v-aţi luat un angajament unul faţă de celălalt şi puneţi mai presus binele partenerului.

4. Dormiţi pe o parte neîmbrăţişaţi...
Există totuşi un contact fizic, chit că vă atingeţi picioarele doar sau el îşi odihneşte braţul pe mijlocul tău fără să te tragă mai aproape de el. Poziţia simbolizează un cuplu sudat şi o încercare de a oferi în continuare partenerului siguranţă fizică şi emoţională.

În această poziţie dorm, de obicei, cuplurile care sunt împreună de cel puţin cinci ani. După atâţia ani petrecuţi împreună partenerii nu mai simt nevoia să arate în mod inconştient, prin poziţia de dormit, cât de ataşaţi sunt unul de celălalt.

5. El stă pe spate, iar tu cu capul pe umărul lui...

Îţi place să te odihneşti cu capul pe umărul lui? În această poziţie el te domină, iar tu îţi manifeşti dependenţa faţă de el. Nu te speria, căci poziţia este des întâlnită în cazul cuplurilor fidele, aşa că nu rişti să fii dezamăgită emoţional.

Specialiştii mai susţin că atunci când femeia îşi ţine capul pe pieptul iubitului, cel mai probabil, el este mult mai în vârstă decât ea.

Totodată, e bine de ştiut că un contact al mâinilor partenerilor simbolizează deschidere emoţională. Faptul că iubitul tău evită să te atingă cu mâinile, dar te atinge cu un picior denotă anumite reţineri în plan emoţional, pe care este însă dispus să le depăşească.

Pe lângă poziţiile de dormit în cuplu, merită să urmăreşti şi felul în care iubitul tău doarme singur. Poziţia corpului său ascunde indicii despre personalitatea lui!...

1. Doarme pe o parte ţinând o pernă în braţe...
Poate că astfel încearcă să îţi suplinească absenţa. Iubitul tău are un aspect exterior dur, dar are o latură sensibilă pe care este dispus să o împărtăşească cu tine, arată horlicks.co.uk.

2. Doarme pe spate cu braţele pe lângă corp...
Bărbatul care doarme în această poziţie este introvertit şi are reacţii mai degrabă… rezervate. Totodată, tinde să fie perfecţionist cu sine, dar şi cu iubita.

3. Doarme pe burtă cu mâinile pe pernă şi capul pe o parte...
Dacă iubitul tău doarme în această poziţie, atunci ai de-a face cu un tip foarte expresiv, care comunică deschis în cuplu şi nu numai. Ai grijă, căci nu suportă să fie criticat.

4. Doarme pe o parte cu braţele pe lângă corp...
Ai parte de un partener de cuplu sociabil, care caută mereu să lege noi şi noi prietenii. Este o persoană de încredere care inspiră celor din jur optimism. Nu-i stă în caracter să fie prevăzător, aşa că ar avea nevoie de câteva sfaturi din partea ta.

5. Doarme pe o parte cu ambele braţe în faţa corpului...
Iubitul tău este altruist şi generos. Cântăreşte bine orice decizie ia, aşa că sunt slabe şanse să-i schimbi hotărârile luate. Tinde să fie o fire suspicioasă şi cinică.

Daca ti-a placut acest articol, atunci apasa LIKE, pentru a-l citi si altii.

Sursa: revista Unica

Cititi si: 12 asemanari intre viata de cuplu si cariera

Cat de "normala" este viata ta de cuplu?

Armonia in cuplu nu garanteaza fericirea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...