Femeile de cariera, mai des inselate

Vestea că Sandra Bullock a fost înşelată în mod repetat de soţul ei, Jesse James n-a făcut decât să confirme teoria specialiştilor care susţin că femeile de carieră sunt mai des înşelate.


Studiile realizate până în prezent relevă că 60% dintre bărbaţii însuraţi şi-au înşelat soţiile cel puţin o dată, iar mulţi dintre ei nu au fost prinşi, arată sheknows.com.

În viziunea doctorului Dennis Lin, sexolog şi psihiatru, bărbaţii sunt şi mai predispuşi să înşele dacă partenera lor se bucură de succes profesional. Mai mult, Lin consideră ghinionul din plan personal al câştigătoarei Oscarului uşor de explicat în termeni psihologici, deşi noi, femeile, nu am putut înţelege cum o femeie ca Sandra Bullock a putut fi înşelată în mod repetat.

De multe ori spiritul competitiv al domnilor nu se trezeşte doar în raport cu colegii de breaslă, ci şi în raport cu succesul profesional al partenerei de cuplu. Aşa că, atunci când tu câştigi mai bine decât el şi deţii o poziţie profesională mai influentă decât a lui, îi răneşti orgoliul. În faţa acestei situaţii unii bărbaţi se resemnează, în timp ce alţii se răzvrătesc. Iar aici intră în scenă riscul mai crescut de a fi înşelată dacă ai o carieră înfloritoare.

Bărbaţii se răzvrătesc pe mai multe căi: consumă alcool, nu îşi mai dau interesul în privinţa relaţiei de cuplu sau, ai ghicit, se implică în aventuri emoţionale şi sexuale cu alte femei. Lin conchide că, în faţa succesului iubitei, mulţi bărbaţi răspund cu un comportament dăunător vieţii de cuplu.

Acest lucru nu înseamnă că nu te mai iubeşte. Pur şi simplu, trece printr-un moment în care simte lucruri contradictorii cu privire la relaţia voastră, iar confuzia îl face să fie agitat şi anxios. Din punctul lui de vedere, diferenţa de putere în plan profesional, vă diferenţiază şi în plan personal. Dacă el ajunge să creadă că succesul tău deteriorează armonia cuplului, poate recurge la infidelitate, pentru a echilibra balanţa.

Iată câteva semne ce îţi arată că succesul tău profesional îl împinge să te înşele!
...

Tocmai a fost concediat. Un astfel de şoc, venit pe fondul faptului că tu eşti în plină ascensiune profesională, creşte riscul să fii înşelată, afirmă doctorul Lin. Fii cu mare băgare de seamă dacă ştii că se indentifica cu serviciul respectiv şi îi acorda o mare importanţă. Un bărbat care nu se mai simte bine în pielea sa va căuta să îşi restabilească respectul de sine prin intermediul unei aventuri.

Îţi reproşează că îţi iubeşti prea mult cariera şi că te-ai distanţat de el. Bucură-te că a fost atât de sincer şi analizează-i spusele înainte să te superi că nu te susţine în carieră. E posibil să se simtă neglijat pe bună dreptate. Dacă îi ignori nemulţumirile creşte riscul să şi le rezolve cu altă femeie.

Mulţi bărbaţi nu îţi vor face însă favoarea să fie sinceri cu ce îi deranjează. Te poţi prinde însă dacă se simte neglijat şi dă vina pe cariera ta. De exemplu, nu îţi va mai acorda ţie fiecare secundă din timpul său liber, considerând că nu meriţi acest lucru. De multe ori, nu cariera ta este problema, ci faptul că nu reuşeşti să îţi faci timp pentru el şi relaţia voastră. Aşa că în timpul său liber va începe să facă lucruri în care nu te implică, pentru a te pune în aceeaşi situaţie.

Astfel, dacă vă treziţi că sunteţi seara acasă, unul la calculator, altul la televizor, e timpul să îţi pui întrebări. Mai mult, fă-o cât mai repede, până nu începe să-i acorde alteia tot timpul său liber.

În momentul în care tu câştigi mai bine decât iubitul tău, iar el vede acest lucru ca pe o lovitură în orgoliu, discuţiile despre bani vă vor da bătăi de cap. Dacă îl vezi că nu este dispus să accepte niciun bănuţ de la tine, nici măcar pentru a face ceva distractiv în cuplu, în schimb, îşi toacă toate veniturile cu amicii săi, e un semn rău. Înseamnă că nu e pregătit să fie cu tine la bine şi la rău, căutând, mai degrabă, compania celor cu care se simte pe picior de egalitate.

Daca ti-a placut acest articol, atunci apasa LIKE pentru a-l citi si altii.

Sursa: revista Unica

Cititi si: Greselile femeilor inteligente intr-o relatie

10 calitati ale iubitei perfecte

Despre ce vorbesc femeile?!

2 comentarii:

  1. Anonim22/4/10

    Imi place cum ti-ai imbunatatit blogul. Il citesc in fiecare zi, il gasesc f interesant.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...