12 asemanari intre viata de cuplu si cariera

Ştim deja cât de greu este să jonglăm viaţa de cuplu şi cariera astfel încât să fim într-o continuă evoluţie personală şi profesională.
Dacă simţi că lucrurile involuează mai degrabă, încetează să le mai vezi pe cele două ca pe doi poli opuşi pe care încerci să îi apropii.

În realitate, cariera şi viaţa de cuplu au o mulţime de lucruri în comun. Dacă le descoperi, strategia de jonglare va deveni mult mai simplă!

1. În toate există un inceput!...

Aşa cum realizezi că bărbatul de lângă tine este alesul tău, la fel te îndrăgosteşti şi de un anumit domeniu profesional. În ambele cauzuri îţi spui cu tărie că nicio altă opţiune nu te-ar satisface precum alegerea abia făcută. Nu uita niciodată acest moment! Vei avea nevoie să ţi-l aminteşti, căci dileme apar atât în dragoste, cât şi în carieră.

2. Dar cum te decizi?...

Domeniul profesional perfect, iubitul perfect, iar la mijloc multe opţiuni. În ambele cazuri alegerea poate fi evidentă sau eşti nevoită să testezi, până ce te decizi. Norocul, destinul sau liberul arbitru sunt factori care îşi fac apariţia şi în carieră şi în dragoste când vine vorba de alegerea unei singure opţiuni.

În orice caz prima întâlnire şi interviul de angajare parcă ar fi fraţi gemeni!

3. Odată luată decizia trebuie să cântăreşti compatibilitatea dintre tine şi iubitul sau domeniul profesional ales...

Aşa cum în PR ai nevoie de o fire sociabilă şi persuasivă, în relaţia cu un anumit bărbat poţi avea nevoie de un simţ al umorului dezvoltat pentru a-i tolera glumele picante. Un iubit, un domeniu profesional, ambele necesită anumite trăsături de caracter din partea ta, pentru a fi compatibili, iar relaţia cu jobul sau iubitul să fie una de succes.

4. Sentimentul de exaltare apare şi prima oară când profesezi în domeniul ales, cât şi când devii iubita lui în mod oficial...

Surâzi asemeni unei puştoaice, ai tot viitorul în faţă şi nimeni nu te poate trage jos din al nouălea cer.

5. Şi în dragoste şi în carieră putem realiza că ne-am amăgit, iar nepotrivirea, devenită evidentă, naşte dezamăgire şi dorinţa unei despărţiri...

Vestea bună este că un nou început îţi este disponibil în ambele cazuri. Ai grijă ca totuşi să nu fie de vină firea ta nestatornică, care să nu poată rezista prea mult timp cu acelaşi bărbat sau… birou.

6. Atunci când însă dragostea şi cariera trec testul timpului apar roadele muncii!...

De ce să nu comparăm cererea în căsătorie cu o promovare? Ambele te fac să vibrezi de bucurie şi îţi arată că ai excelat atât la viaţa de cuplu, cât şi la locul de muncă. Femeile vânează sau, la polul opus, sunt luate prin surprindere când se întâmplă oricare dintre cele două. Odată ce starea de beatitudine a trecut, realizezi însă că şi cererea în căsătorie şi promovarea necesită mai multă dăruire şi responsabilitate din partea ta.

7. Şi în dragoste şi în carieră există etichete şi stereotipuri care pot umbri domeniul personal şi deopotrivă cel profesional...

Ce zici de "şeful frustrat, care face abuz de putere" sau "femeia uşoară, care schimbă bărbaţii ca pe şosete"? Nu trage concluziile imediat, nu pleca urechea la zvonuri şi nu te ghida doar după prima impresie- iată sfaturi demne şi în dragoste şi în carieră!

8. Spiritul de echipă şi fair play-ul nu ar trebui să lipsească nici din viaţa de cuplu, nici de la locul de muncă...

9. Fii cu băgare de seamă, căci un nou bărbat sau un nou domeniu profesional îţi pot face cu ochiul şi pot reprezenta tentaţii...

Şi în carieră şi în dragoste adesea ai două opţiuni: stabilitatea dată de un lucru vechi şi emoţia dată de un lucru nou. Alegerea este la fel de dificilă în ambele aspecte ale vieţii tale.

10. "Iubită posesivă" şi "workaholică" sunt termeni sinonimi dacă stai să te gândeşti...

De aceea este important să nu renunţi la viaţa de cuplu sau la carieră în favoarea celeilalte, căci vei atinge una dintre cele două extreme definite de cei doi termeni.

11. Desigur, atât în carieră, cât şi în viaţa de cuplu poate să apară rutina...

Alungă plictiseala din ambele cu concedii petrecute împreună cu iubitul!

12. Relaţia cu jobul sau iubitul se poate deteriora dacă nu le acorzi amândurora timp şi energie...

Ambele necesită devotamentul şi angajamentul tău pentru a rămâne mereu armonioase.

Iată suficiente asemănări între viaţa de cuplu şi carieră care să te convingă de faptul că cele două pot coexista în perfectă compatibilitate!

Daca ti-a placut acest articol, atunci apasa LIKE, pentru a-l citi si altii.

Sursa: revista Unica

Cititi si: Jocurile pe calculator si viata de cuplu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...