Strategii de marketing pentru succesul in dragoste

De foarte multe ori ne-am intrebat care ar putea fi cele mai bune metode de atragere a unui barbat de care ne-am indragostit la prima vedere.

Trebuie sa recunosti ca nu este usor sa intri in gratiile celui care ti-a cazut cu tronc, iar pentru o viata sentimentala de succes ar fi bine sa tii seama de anumite sfaturi. Asadar, poate fi supusa dragostea retetelor de marketing? Cei mai multi psihologi nu sunt de acord cu aplicarea lor si vin cu multe critici la adresa celor care sunt adeptii acestor strategii folosite in marketing-ul modial.

1. Oferi orice pentru a obtine dragostea...

Psihologul spune ca dragostea nu poate fi cumparata, iar daca aplici aceasta strategie, iubirea se poate transforma intr-o "dragoste marketing" ce desfasoara o totalitate de tehnici si strategii probate in serviciul cuceririlor amoroase. De asemenea pot da nastere unor manifestari amoroase incontrolabile ale inconstientului.

Mai clar, poti cu adevarat, asa cum marketing-ul tinde sa forteze actul de cumparare a bunurilor pe piata, sa cumperi dragostea? Cu siguranta nu! Dragostea este mai mult o chestiune de ,"a fi" nu de ,"a avea’". Iubirea adevarata tine de inconstient, iar legile de marketing sunt auxiliare in procesul de seductie. Nu putem omite faptul ca in majoritatea cazurilor aceste strategii pot fi incompatibile cu inconstientul.

2. Cunoaste-i caracterul ca sa stii cum sa-l atragi...

Iata o strategie care te obliga sa afli cat mai multe despre persoana care te intereseaza, atat prin intermediul unei observatii directe, cat si prin intermediul unor surse auxilare. Pentru a-ti atinge scopul e necesar sa intri in contact cu acele persoane care iti pot da informatii intime despre cel care te intereseaza. Dar si in acest caz psihologul spune ,"Nu!" pentru ca cine spune tinta, vorbeste de un scop precis, de un obiectiv, urmareste ceva...

A-l obseva, a-l examina pe celalalt pentru a te apropia mai mult de el nu iti va conferi mai multa putere asupra lui. Noi suntem neputinciosi in fata dragostei si nu avem timpul necesar de a-l gandi pe celalalt ca pe o marfa. Intalnirea cu dragostea este spontana, nu e premeditata, ea trebuie sa aiba partea sa de surpriza, trebuie sa incite.

Indiferent de vointa noastra, de metodele pe care le angajam pentru atragerea unei persoane nu putem avea rezultatul scontat fara existenta in prealabil a unui feeling predestinat.

3. Inainte de a trece la atac intelege care sunt exigentele lui fata de tine...

Si ce intrebare iti vine prima data in minte? Una singura: ,"Celalalt astepta ceva in particular?" Probabil asteapta pentru ca orice persoana are tendinta de a astepta de la celalalt sa se incadreze in niste exigente care sa permita formarea unui cuplu sau a unei familii.

Dar, asa cum spune psihologul, in aceeasi masura nu ne dam seama ce ne face sa fim atrasi de celalalt indiferent daca sunt sau nu satisfacute asteptarile noastre. Cel mai bine este sa ne lasam in voia sortii, sa incercam sa fim pasivi pentru ca acesta este dragostea adevarata. Nu-ti programa sa-l cunosti pe celalalt, traieste spontaneiatea iubirii si-ti va fi mult mai bine.

4. Promovarea unei imagini perfecte...

Viitorul partener poate fi atras de imaginea pe care tu vrei sa o etalezi. Acest lucru poate fi posibil prin intermediul unei strategii directe care sa permita comunicarea cu partenerul, cit si printr-o tehnica indirecta cu persoane terte.

Insa a vinde o imagine ideala, asa cum spune psihologul, inseamna a-ti crea o imagine falsa care in contact cu realitatea nu are perenitate, distruge, ucide dragostea, elimina sublimul unei relatii si transforma femeia intr-un obiect de consum.

In schimb nu exista nicio lege care sa interzica sa seduci persoana iubita. Este normal sa doresti sa te faci placuta, sa scoti din tine ceea ce te poate pune cu adevarat in valoare.

5. Supraevaluarea - cheia spre succes...

"Niciodata!" ar spune psihologul. E inutil sa-ti imbogatesti biografia cu atribute care nu-ti apartin pentru ca risti sa deceptionezi. Trebuie sa tii seama de faptul ca intre doi oameni care se indragostesc exista o alchimie, iar alchimia este ca o inductie matematica ( ca o ecuatie care o induce pe cealalta ), te afli intr-o stare de visare, de extaz, iar supraevaluarea nu si-ar avea rostul. In concluzie, o astfel de strategie poate distruge sarmul unei relatii care abia se infiripa.

6. Informatiile despre tine trebuie sa fie cat mai numeroase...

Si despre aceasta strategie psihologul nu are de spus decat ca nu este deloc buna. Nu da niciodata prea multe informatii despre tine. Lasa-l pe el sa afle singur cat mai multe lucruri, daca intr-acevar este interesat. Pentru inceput este ideal sa nu vorbesti prea mult despre trecutul tau pentru ca asta poate crea o stare de gelozie. Incearca sa construiesti alaturi de acea persoana un prezent care e numai al vostru. De asemenea, e bine sa eviti sa lansezi relatia pe un teren de prietenie sau fraternitate.

7. Evaluarea concurentei...

Vrei cu orice pret sa scapi de eventualele rivale. Poate fi aceasta o manevra utila? Ei bine, daca in marketing studiul concurentei se refera la mecanismul de functionare eficienta pe piata, in materie de sentimente aceasta evaluare este glaciala si reductionista.

In prezenta rivalelor nu exista reguli generale care pot fi aplicate. Totul depinde de fiecare si mai ales de intensitatea intalnirii. Pentru unii rivalitatea va functiona ca un stimulant puternic, pentru altii ea va duce la incetarea imediata a actiunii de seductie. Singura intrebare pe care trebuie sa ti-o pui este cum te angajezi tu intr-o pozitie de rivalitate.

8. Ramai concentrata asupra tintei...

De cele mai multe ori interesul de a ramane in campul de seductie te obliga sa-ti folosesti toate armele pentru ca, asa cum bine o stii, scopul scuza mijloacele. Dar psihologul iti atrage atentia ca in materie de dragoste nu exista o reteta miraculoasa pentru o relatie de calitate. Pentru unii, atita timp cat relatia nu este fixata e foarte greu sa renunte la strategii care mai de care mai nepotrivite si risca sa ramana cu ochii in soare!

Daca ti-a placut articolul, atunci apasa LIKE, pentru a-l  citi si altii.

Sursa: revista Unica

Cititi si: Cum te intelegi cu femeile din viata iubitului?

Trei glume pe care sa nu le faci cu iubitul

Descopera-l pe indelete!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...