Poti sa tii un secret?

Ai aflat cea mai tare barfa, urmata de clasicul "da sa nu mai spui la nimeni". Sa spui sau sa nu spui - iata dilema. În fond, care e secretul secretului?

Cand vine Lili spre tine cu o anumita expresie atotcunoscatoare stii ce urmeaza: "hai sa-ti spun un secret".

Dar ce te faci ca secretul o priveste si pe Mimi, care nu stie nimic despre asta. Datoria ta morala se imparte in doua: aceea de a tine un secret sau de a avertiza o prietena. 

Fascinatia pentru secret...
Cand vine Lili la tine cu ultima barfa si apeleaza la umanitatea ta profunda "iti spun tie, ca tu stii sa tii un secret" se intampla un mic joc. Ea face o presupunere despre tine pe care, tu fata simpatica, nu ai vrea sa o contrazici.

Colega ta te investeste cu o insusire placuta, dezirabila; in momentul asta nici nu mai conteaza prea mult daca asa e sau pana acum de fiecare data ai dat sfoara-n tara. Iti place ideea si ti-o insusesti independent de orice altceva. Acest mic joc de putere are evident avantaje pentru cel care alege sa iti spuna secretul. Cine stie un secret are o adevarata arma de manipulare. 

Puterea magica a lui NU...
Cred ca ai "patit" si tu secretul-test. E vorba de acel secret care iti e incredintat cu scopul de a vedea daca "te tine" sa-l tii doar pentru tine. Poate mai tii minte ca pe paraciosul clasei nu-l simpatiza nimeni. Pe sistemul: cine scoate azi o perla, maine produce un sirag. Dar se stie ca perlele au valoarea lor.

Altfel de ce s-ar mai spune secrete persoanelor cunoscute pentru incapacitatea lor de a-si tine gura? Pai, uneori se intampla in joculetele de putere ca cineva sa aiba nevoie de raspandaci. Raspandacii trimit vorba si ceea ce trebuia sa fie secret actioneaza ca elementul surpriza.

Daca ti-a placut acest articol, atunci apasa LIKE pentru a-l citi si altii.

Sursa: revista Unica

Cititi si: Capcana mandriei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...