Ia-o de la capat!

Cand dificultatile intr-o relatie de cuplu devin insuportabile, cand spiritele devin foarte iritante si prapastia se adanceste, ruptura este inevitabila.

Este necesar sa actionezi si sa te gandesti ca, de cele mai multe ori, e indicat sa faci un rau pentru un bine, adica sa iei taurul de coarne si sa te desparti.

O despartire presupune detasare din partea ambelor parti...
Sfarsitul unei relatii este intodeauna dureros. Plangem si ne gandim la ceea ce a fost si mai ales la ceea ce ar fi putut fi. Pentru a traversa aceasta traiectorie fara a ne insusi rolul unei victime este necesara o autoanaliza realista asupra tuturor emotiilor pe care le simtim fata de celalalt.

E foarte important sa intelegem daca am trait pentru acea persoana o dragoste adevarata sau a fost doar o aventura. In acest caz suferinta nu ar trebui sa fie atat de profunda.

Atunci cand esti sigura ca sentimentele au disparut, intre voi poate ramane o amicitie care sa va permita o comunicare deschisa. E nevoie de un dialog deschis pentru a gasi o atitudine adecvata, mai ales in cazul in care voi ati fost o familie in care existau si copii. Separarea este o tranzitie spre o viata noua si probabil, mai tarziu vei incerca sa traiesti o noua iubire.

Daca vei reusi sa depasesti acest prag, iti vei dovedi tie ca esti puternica si ai dobandit resursele necesare pentru a merge mai departe.
Acceptarea situatiei...
Daca esti parasita fara explicatii dupa ce ai trait ani de zile alaturi de el, te vei simti abandonata, respinsa si vei avea impresia ca e sfarsitul lumii. Cu siguranta te vei gandi permanent la el si nu vei putea alunga durerea din sufletul tau.

Discutand cu alte persoane care au trait experiente de acest gen, vei intelege ca nu esti singura care trece prin astfel de momente si-ti vei putea gasi echilibrul interior mult mai usor.

Nu trebuie sa te autocompatimesti, e bine sa vezi aceasta despartire ca pe un capitol incheiat al vietii tale, foarte dureros, intr-adevar, dar nu de nedepasit.

Apeleaza la vechile pasiuni...
Viata ne permite sa reinnoim vechile pasiuni, sa descoperim alte activitati si sa cream noi relatii. Daca ai pasiuni pe care o relatie de dragoste le-a ingradit, acum e momentul sa le traiesti. Daca, de exemplu, pasiunea ta a fost dansul, acum e momentul sa te inscrii la un astfel de curs.

Acolo vei avea ocazia sa-ti faci noi prieteni, care te vor ajuta sa depasesti momentele grele prin care treci. Prin intermediul dorintelor noastre ne reflectam noi insine si reusim sa scoatem la iveala acea parte din noi care ne valorifica existenta si ne satisface eul. 

Confruntarea cu suferinta...
Ei bine, nu putem evita sa ne confruntam cu suferinta noastra. Exista doua posibilitati: fie de a te complace in aceasta situatie si a te izola, fie a depasi suferinta prin detasare. Si pentru a te detasa este nevoie de o analiza cat mai profunda a situatiei prin care treci. O suferinta puternica iti poate deschide inima si spiritul si in acelasi timp te poate ajuta sa intelegi mai bine relatiile interpersonale. 

Flirteaza, amuza-te si invata sa seduci...
A flirta, a seduce barbatii e ca un joc ce-ti reda increderea in tine si in acelasi timp vindeca ranile trecutului. Daca o astfel de experienta iti face bine o poti repeta si poti fi sigura ca te vei simti mult mai bine.

Chiar daca nu esti inca pregatita sa te ancorezi intr-o noua dragoste, e bine sa folosesti totusi seductia pentru ca e un mijloc de a-ti recapata respectul de sine, care e foarte alterat dupa o despartire.

A iesi, a-ti face noi prieteni, a avea noi intalniri, poate fi o salvare, dar cu o conditie - nu brusca lucrurile, nu cauta din prima o relatie durabila. Risti sa traiesti o noua deziluzie si nu este cazul.

Daca ti-a placut articolul, atunci apasa LIKE, pentru a-l  citi si altii.

Sursa: revista Unica

Cititi si: Ce sa nu porti la o intalnire romantica

E cazul sa te multumesti cu primul venit?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...