Este dificil sa iti gasesti un partener?

Credeai că în societatea noastră este dificil să îţi găseşti un partener? Uneori chiar te îndoieşti că îl vei găsi, dar măcar îţi este permis să îl cauţi.
Nu aşa stau lucrurile la alte popoare.

Deja ne-am obisnuit cu povestile moderne de dragoste care încep pe messenger si sfârsesc la Starea Civilă, dar a întâlni bărbatul ideal rămâne o dificultate pentru multe dintre noi. Încă de mici, visăm la cum va fi "printul" nostru, cât de mult ne va iubi, evident după ce s-a îndrăgostit la prima vedere...
În alte culturi însă, găsirea unui partener nu este sarcina femeii, nici măcar dreptul acesteia. Formarea cuplurilor are ratiuni economice si de status si iubirea este văzută ca o consecintă a destinului comun care le-a fost ales celor doi de către familiile lor.

Sună medieval, nu? A nu avea libertatea de a te căsători cu cel pe care îl dorești ca sot si a nu avea dreptul de a decide în privinta propriei fericiri sunt două "nu"-uri de neconceput pentru o femeie din societatea occidentală. Pentru o musulmană sau o tânără hindusă, acestea sunt dovezi ale bunăvointei familiei fată de ea.

Mireasa prin poştă...
Această practică pe care o vedem în filme chiar există, însă îmi vine greu să cred că totul este atât de roz. Autoritătile americane supraveghează această practică, pentru că poate fi o acoperire de minune pentru traficul cu fiinte umane si traficul de droguri.

Căsătoria aranjată...

Are la bază interesele economice ale unor grupuri si pur si simplu presupune că înrudirea prin căsătorie va duce si la înrudirea averilor.
Masaii, o populatie care trăieste în Africa, alocă luni în sir petitului si aplică tot felul de reguli si ritualuri. La final, mirele trebuie să îsi dea toate vitele socrilor, pentru a primi în schimb mâna fetei. Sărac lipit, dar cu o sotie, revine în satul natal si se apucă de cultivat pământurile.
Musulmanii aleg soti pentru fiicele lor încă de când acestea sunt bebelusi, iar mirelui i se cer obiecte luxoase si o cunoastere exemplară a Coranului, altfel imamul nu îsi dă acordul asupra căsătoriei.

Triburile din Papua Noua Guinee nici măcar nu văd în găsirea unui partener o nevoie de durată. Întâlnirile romantice si sexuale au loc în junglă, în timp ce viata socială se petrece în sat. Nu există notiunea de cuplu si nici de paternitate, iar femeile îngrijesc singure copiii.

Căsătoria după algoritm...
În Japonia există un software pentru grupurile de persoane singure ( si nitel disperate) care le permite să îsi introducă datele personale si informatii despre ce caută la un posibil partener. Kekkon Enotobira este un sistem care lasă la latitudinea unui algoritm matematic cum va evolua perechea formată conjunctural, cu o exactitate mai mare. Regula este aceea că trebuie să te supui verdictului computerului. Până aici merge încrederea japonezilor în tehnologia lor.

Femeile din regiunea Mosuo ( China ) trebuie să sunt cele mai fericite din lume. La împlinirea a 13 ani, o fetită primeste multe daruri bogate, haine noi, de adult, dar si o cameră doar a ei în casa familiei sale. Din acea zi, ea este liberă să aibă câti parteneri vrea. Este suficient, conform obiceiurilor, să mângâie interiorul palmei bărbatului si el va întege că ea este interesată. Bărbatii din această comunitate sunt obisnuiti să îsi schimbe domiciliul odată cu o iubită nouă, iar cel mai mare avantaj al acestui tip de aranjament este păstrarea în bună stare a averilor celor două familii, dar si a relatiilor afective existente în cadrul grupului, ai cărui membri se mândresc cu faptul că mica lor societate nu cunoaste invidia si gelozia.

Ce părere ai? Este preferabil să pleci singură în căutarea lui Mr. Right, sau să te supui unei vointe exterioare tie care îti alege partenerul si să îl transformi pe bărbatul respectiv în Mr. Right după gusturile tale?

 Daca ti-a placut acest articol, atunci apasa LIKE, pentru a-l  citi si altii.

Sursa: revista Unica

Cititi si: Somnul, motiv de cearta in cuplu

E cazul sa te multumesti cu primul venit?

Singura, si nu regret!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...