6 lucruri nestiute despre casnicie

Atunci când vă căsătoriţi, relaţia voastră se schimbă într-adevăr, însă nu aşa cum ai crede. Cele mai recente studii cu privire la căsnicii vin să contrazică tot ce credeam că ştim despre efectele ei asupra vieţii de cuplu.


Iată topul celor mai surprinzătoare sase studii despre căsnicie!

1. Cuplurile căsătorite de ani buni nu sunt mai fericite decât cele din trecut, unde căsătoria era o formalitate, nu o alegere...
Crezi că prietena ta care este căsătorita de câţiva ani, în ciuda ratelor de divorţ în creştere, are sigur o căsnicie fericită? Ei bine, studii recente demonstrează că în căsniciile actuale, comparativ cu cele de acum 20, 30 de ani, există mai mult stres provocat de carieră, discuţii în contradictoriu şi mai puţin timp petrecut împreună, arată discovery.com.

2. Căsnicia îmbunătăţeşte sănătatea bărbaţilor şi situaţia financiară a femeilor...
Potrivit studiilor din trecut, căsnicia aduce mai multe beneficii bărbatului decât femeii. Totuşi, descoperirile din prezent sunt ceva mai echilibrate şi susţin că beneficiile privind starea emoţională sau chiar durata vieţii sunt de ambele părţi. Există însă şi avantaje specific feminine sau masculine, precum situaţia financiară şi, respectiv, sănătatea tot mai înfloritoare.

3. Violenţa domestică este mai des întâlnită în cazul femeilor necăsătorite!...
Deşi am crede că femeile căsătorite reprezintă cazurile majoritare de violenţă în familie, cercetătorii susţin contrariu. Concubinajul implică cele mai mari riscuri de violenţă asupra doamnelor şi domnişoarelor, nu căsnicia.
Aparent, normele sociale, precum oficializarea relaţiei, înfrânează instinctele violente ale bărbaţilor.

4. Cuplurile care locuiesc împreună înainte de căsătorie au un risc mai mare de divorţ...
Mutatul împreună nu este neapărat o mişcare ce vă pregăteşte pentru testul final, căsătoria! Un studiu recent sugerează că partenerii care locuiesc împreună fără oficializarea relaţiei sunt mai puţin motivaţi să facă compromisuri şi să se cizeleze în ochii partenerului, aşa că destrămarea cuplului e chiar după colţ.

5. Doar în trecut femeile cu diplomă se căsătoreau mai rar decât restul. În prezent situaţia stă tocmai pe dos...
Studii ce compară femeile educate din prezent cu cele educate de la mijlocul anilor 90 au conchis acest lucru. Acum sunt şanse mai mari ca o femeie ce a absolvit o facultate să se căsătorească decât una fără diplomă.

6. Venirea pe lume a primului născut afectează în general relaţia de cuplu...
Mai multe studii susţin că efectul comun al apariţiei primului copil este înstrăinarea partenerilor, nu apropierea lor. Stresul de a asuma rolul de părinte afectează intimitatea cuplului. Rata divorţului este puţin mai scăzută în cazul căsniciilor unde există şi copii, dar diferenţa nu este aşa de mare precum am crede.

Daca ti-a placut acest articol, atunci apasa LIKE, pentru a-l citi si altii.

Sursa: revista Unica

Cititi si: Somnul, motiv de cearta in cuplu

Iata cum afli daca e insurat

Competitia in cuplu si capcanele ei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...