Intoarcere la inocenta

Pudoarea - o valoare pe care multe dintre noi o considera demodata. Insa, cum peste 80% din femei se declara pudice, este momentul sa ne indreptam atentia catre aceasta valoare.

De-a lungul timpului, rusinea a fost mascata sub tarele societatii in care traim. Sa te comporti intr-un anume fel la diferite evenimente, pentru a nu "rani" in vreun fel anturajul e un lucru care ni se explica inca din copilarie. Ca si cum pudoarea ar fi parte a unui cod moral impus de colectivitate.

Avantajele ei sunt bine de stiut, pentru ca garanteaza intr-un fel libertatea de a decide ce ne dorim sa facem cunoscut si ce nu, ce dorim sa impartim cu un altul sau cu oamenii cu care interactionam.

O problema de context
Pudoarea nu se manifesta tot timpul, cu toata lumea si nici in aceeasi maniera. Ea se modifica in functie de circumstante, iar nuditatea este vazuta diferit in diferite culturi. In tarile scandinave, de exemplu, este normal sa te schimbi de fata cu alte femei cand se merge la piscina. 40% dintre frantuzoaice considera ca nu apreciaza acest lucru.

77% dintre femei nu sunt deranjate sa faca topless pe plaja, insa 57% dintre noi nu accepta sa fie vazute la fel intr-o gradina, un spatiu considerat intim.

E la moda?
Nuditatea, atat de mult afisata in publicitate, moda, este un fapt de necontestat. A te compara cu anumite modele nu face decat sa mareasca complexele, iar cele care nu sunt impacate cu propriul trup sunt mult mai reticente in a si-l arata.
Cu toate acestea, notiunea de pudoare e benefica pentru ca ne ajuta sa ne dam seama care este relatia cu propriul nosttu corp, care ne sunt limitele de libertate si ce dorim sa facem cand ne confruntam cu acest concept.

 Daca ti-a placut acest articol, atunci apasa LIKE, pentru a-l  citi si altii.

Sursa: revista Bolero

Cititi si: Singura, si nu regret!

Poate sa functioneze o relatie cu un barbat mai in varsta?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...